MonDaily: De Betekenis Boekenclub

The Optimist 13 mei 2024 Zingeving

Wij denken dat optimisten graag lezen, ontwikkelen en inspireren. Wat nou als we je dat allemaal kunnen bieden in één middag? Optimist Magazine Online startte onlangs een nieuws initiatief: De Betekenis Boekenclub!

De betekenis Boekenclub nodigt mensen niet alleen uit om een bepaald boek te lezen, maar er ook mee aan de slag te gaan. Elke dag die door De Betekenis Boekenclub zal worden verzorgd bestaat altijd uit twee delen.

Twee delen

In de ochtend een reflectie op wat je gelezen hebt: wat heb je er eigenlijk aan? Een dieper nadenken over het boek. Waar schuurde het, wat las je precies, waar gaat het dan over jou? Dat nadenken helpt je om het boek echt te laten nestelen in je hoofd en hart. In de middag een praktische uitwerking: wat ga er zelf mee doen? Of wat wil je ermee gaan doen? Waar zet het je toe aan? Hoe helpt het boek je ook te bewegen? Waar geeft het ruimte in je denken?

Een dag en locatie

De bijeenkomsten van De Betekenis Boekenclub vinden plaats in het Dominicanen Klooster Huissen. Het klooster streeft naar bezinning, bezieling en beweging en laat dat nou juist perfect aansluiten bij De Betekenis Boekenclub. Een dag duurt ongeveer van 10:00 tot 16:00 uur met een lunch die de dag in de twee verschillende delen breekt.

De kosten van een bijeenkomst zijn 45 euro per persoon (inclusief lunch). Er zijn al vier bijeenkomsten gepland. Elke bijeenkomst staat in teken van een ander boek. Meer informatie vind je op de site van Optimist Magazine Online. Als je enthousiast bent geworden kan je je daar ook aanmelden.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie