MonDaily: Boek van de Radio

The Optimist 17 jun 2024 Zingeving

Afgelopen week introduceerden we een nieuwe rubriek in onze vaste radioshow, namelijk het Boek van de Radio. Elke week zal Ron van Es, hoofdredacteur van ons zustermedium Optimist Magazine Online, een boek voordragen dat je aan het denken zet, maar ook fijn weg leest.

Als aftrapper bespraken we vorige week het boek: Creatief Zijn van Rick Rubin. Muziekproducent Rick Rubin heeft in de loop der jaren diep nagedacht over waar creativiteit vandaan komt en heeft geconcludeerd dat kunstenaarschap niet zozeer gaat over je specifieke output, maar veel meer over je relatie tot de wereld. Creativiteit heeft een plaats in ieders leven, maar wie dat wil, kan er meer ruimte voor maken.

Deze week is het boek Hoop aan de beurt. In het boek Hoop denken Tim Vreugdenhil, een dominee die trends spot, en Jeanneke Scholtens, een toekomstonderzoeker die zin geeft, na over de toekomst van de kerk in een samenleving die constant verandert. Samen stellen zij drie vragen: Wat zien we om ons heen? Wat geloven we? Wat doen we vervolgens? Voor iedereen die aanvoelt dat de samenleving nieuwe spirit nodig heeft.

Meer daarover in de uitzending van Optimist Radio bij Yoursafe Radio! Kijk bij Optimist Magazine Online om meer te weten te komen over het Boek van de Radio.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie