Mindfulness-trend op TikTok

The Optimist 8 jun 2022 Samenleving

‘Romanticize your life’ is een grote trend op TikTok, een app waarmee korte video’s worden gemaakt en gedeeld. Zo zijn er miljoenen filmpjes te zien waarin mensen allerlei kleine handelingen uitvoeren die het dagelijks leven fijner maken.

Trend

Deze trend begon ongeveer twee jaar geleden. Tijdens de coronacrisis was bij velen de motivatie groot om van de kleine dingen in het leven te genieten. Mensen konden tenslotte weinig ondernemen. Ondanks dat we tegenwoordig weer naar concerten, uit eten en op vakantie kunnen, heeft deze trend aangehouden. Voor sommigen lijkt het zelfs een leefstijl te zijn geworden.

Hashtag

Video’s met deze hashtag zijn meer dan 525 miljoen keer bekeken op TikTok. Ook op Instagram zijn meer dan 28.000 berichten die hiernaar verwijzen. Van lavendel in de badkamer hangen tot een latte macchiato drinken. Van in het zonnetje zitten tot een wandelingetje maken. Simpelweg in het nu leven.

Oproep tot actie

De uitdrukking ‘romanticize your life’ op sociale media is een oproep tot actie. Een uitnodiging om op zoek te gaan naar kleine momenten van schoonheid, minimalisme te omarmen en te waarderen wat we al hebben. Dit is een vorm van mindfulness; je schenkt aandacht aan het huidige moment en wordt bewust van je sensaties, gedachten en emoties.

Wist je dat mindfulness helpt om angst en depressie te voorkomen? Lees hierover meer in deze daily.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie