Met deze 5 tips geniet je extra van de herfst

The Optimist 2 okt 2017 Gezondheid

De herfst is een prachtig seizoen. De bladeren vallen van de bomen en Nederland kleurt geel, oranje en rood. Daarentegen worden de dagen ook weer korter en wordt het steeds wat kouder. Vandaag geven wij daarom 5 tips om extra te genieten van deze mooie dagen.

Creativiteit als uitlaatklep

De wereld verandert in een prachtig kleurveld tijdens de herfst. Kastanjes en de mooiste bladeren liggen voor het oprapen. Dus ga naar buiten en verzamel al dit moois dat op de grond is gevallen. Maak hier een mooi herfststuk van of wees op een andere manier creatief met de natuur. Creativiteit en met de handen bezig zijn werkt voor veel mensen ontspannend en als uitlaatklep: een mooie manier om een herfstdip tegen te gaan. Ook is het natuurlijk leuk om iets dat je zelf gemaakt hebt aan iemand anders te geven, want geven maakt gelukkig.

‘Buiten de lijntjes kleuren’

Een regenbui is niet heel gek in Nederland en maken we regelmatig mee in de herfst. Dus doe eens gek, alleen of met iemand anders. Trek je kaplaarzen en regenjas aan en ga naar buiten. Lekker wandelen door de bossen en door de plassen stampen. We proberen als volwassenen zo goed mogelijk ‘binnen de lijntjes te kleuren’ met alles wat we doen, maar niets is fijner om het kind in je los te laten. En achteraf natuurlijk genieten van een lekkere warme kop thee.

Leg je neer bij de korte dagen

De dagen worden steeds korter. Dit kan soms vervelend zijn omdat we allemaal snakken naar zoveel mogelijk daglicht. Maar je kan er natuurlijk ook het beste van maken. Maak het daarom extra gezellig in huis, met bijvoorbeeld de herfststukjes die je hebt gemaakt en wat kaarsjes. Heb je echt het idee dat je te veel in het donker zit en vitamine D tekort komt? Dan is het aanschaffen van een daglichtlamp een goed idee.

Voed je lichaam

Nu de temperatuur zakt is een kom snert altijd extra lekker. Ga dus lekker in de keuken aan de slag en maak voedzame herfstige gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke pompoensoep of een stamppot van zoete aardappel en andijvie? Die extra vitamines en energie kunnen onze lichamen goed gebruiken!

Blijf bewegen

Beweging is voor iedereen erg belangrijk. Soms is het alleen wat aantrekkelijker om thuis te blijven als het frisser wordt. Maar ook in de herfst kennen we genoeg mooie dagen. Blijf daarom zeker naar buiten gaan, ook als het wat minder weer is. Maak een stevige wandeling, fiets een stuk of ga hardlopen. Je zal merken dat je veel meer energie krijgt.

Wat is jouw ultieme tip om nog meer van de herfst te genieten?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.