McDonald’s breidt test met veganburger in Canada uit

The Optimist 10 jan 2020 Economie

Voor wie fastfood niet kan weerstaan: McDonald’s breidt de test met de Beyond Meat-vegaburger verder uit. Een experiment dat vorig jaar voorzichtig begon in Ontario, groeit nu door naar 52 restaurants in Canada.

De zogenoemde P.L.T. verwijst naar de klassieke BLT-sandwich. De nieuwe afkorting staat voor: plant, lettuce, tomato (plant, sla, tomaat, red.), in plaats van bacon, lettuce, tomato. De P.L.T. is niet alleen voor vegetariërs maar ook voor veganisten geschikt. Alhoewel er geen verkoopcijfers bekend zijn gemaakt, lijkt de burger een succes te zijn en wordt verdere doorgroei naar andere landen verwacht.

Analisten, rivaliserende fastfoodbedrijven en plantaardige eiwitproducenten kijken naar McDonald’s om te zien of de P.L.T. populair genoeg is om een bredere distributie te rechtvaardigen. Vooral in de Verenigde Staten is een groot potentieel aan hamburgerliefhebbers dat een transitie naar vleesloos fastfood kan maken. Andere ketens zijn daar al begonnen met de verkoop van plantaardig vlees, maar als McDonald’s de stap zet zou dat een enorme stap voorwaarts betekenen voor de plantaardige vleesbeweging.

Steeds meer fastfoodketens komen met vegetarische en veganistische variaties op snacks en hamburgers. Bij Burger King zijn bijvoorbeeld twee nieuwe producten aangekondigd die in Europa op de markt zullen komen, waarbij De Vegetarische Slager de burgers levert. In de Verenigde Staten verkoopt de keten al plantaardige burgers op duizenden locaties. McDonald’s kwam in Nederland tijdens de week van het vegetarisme tijdelijk met vegetarische Chicken McNuggets, gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. Eerder had Kentucky Fried Chicken een primeur in hun restaurants in Atlanta: zij verkochten de eerste veganistische kip van vleesvervangermerk Beyond Meat: Beyond Fried Chicken. Die was in een mum van tijd uitverkocht.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “McDonald’s breidt test met veganburger in Canada uit”

  1. Goed nieuws! Nu nog een lijstje met de samenstelling van de producten. Met name in de vleesloze burgers in supermarkten wordt vaak suiker of z glucosestroop verwerkt..

Geef een reactie