London bespaart fortuin met schaduwrijke bomen

The Optimist 18 mrt 2020 Natuur & Milieu

Een groene leefomgeving verhoogt niet alleen de esthetische waarde, het verbetert ook de luchtkwaliteit en bespaart de samenleving hoge kosten. Zo werden de groene straten en parken van Londen lang geprezen om hun schoonheid, maar blijken de vele schaduwrijke bomen van de stad ook een gigantische monetaire waarde te hebben.

In een nieuw rapport van het Britse Office for National Statistics wordt de totale waarde van de Londense bomen tussen 2014 en 2018 geschat op zo’n 5,5 miljard euro. Sterker nog: dit is het bedrag dat de bomen bespaarden aan de verkoeling van de stad alleen. Volgens het bureau zorgden de bomen er bijvoorbeeld ook voor dat er kon worden doorgewerkt tijdens zomerse temperaturen, en voorkwam de stad hiermee een verlies van bijna 11 miljard Britse pond, circa 12 miljard euro.

Bomen planten

Volgens Hazel Trenbirth, een medewerker van het onderzoeksbureau, is een doel van het onderzoek om het aanplanten van bomen te promoten. Het onderzoek wijst uit dat Britse bomen een grotere waarde hebben dan wat je ervoor krijgt als je ze zou kappen.

De geschatte waarde van de bomen onderstreept hoe belangrijk de rol van bomen is binnen een leefbare stad, en een opwarmende wereld.

Bron: The Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie