Logeren in de oude Bijlmerbajes

The Optimist 10 jul 2017 Samenleving

De voormalige Amsterdamse gevangenis is tijdelijk een hotel waar je een kamer kunt boeken. Het hotelpersoneel bestaat grotendeels uit vluchtelingen met een verblijfsstatus, die zo in het arbeidsproces komen.

Op de website van ‘The Movement Hotel’, zoals de voormalige Bijlmerbajes tegenwoordig heet, staat de motivatie in het Engels toegelicht: ‘Stel je voor dat je net in een nieuw land bent aangekomen, zonder werk, in een nieuwe cultuur, en je moet je leven volledig opnieuw beginnen. Op dit moment zijn er 600 vluchtelingen die momenteel wonen bij de voormalige Bijlmerbajes-gevangenis en die hun leven in Nederland willen opstarten. Laten we samenwerken om deze ruimte tot een plek van kleur, motivatie en inspiratie te maken.’

Het project is een initiatief van een aantal individuen, teams, organisaties en de gemeente Amsterdam die ervan overtuigd zijn dat de meest effectieve en waardige manier om vluchtelingen te helpen, is ze in een samenleving op te nemen door middel van werkgelegenheid.
Door hen de juiste training en ervaring te geven worden ze in staat gesteld het hotel te runnen.

De promotie is duidelijk: ‘We laten het bewijs zijn van een nieuw, succesvol en duurzaam model voor vluchtelingenintegratie, terwijl je de unieke kans krijgt om te verblijven in de beruchte Bijlmer Bajes-gevangenis voordat het wordt gesloopt.’

Wil je zo’n misdadig leuk nachtje in een bijzonder hotel niet missen en tegelijkertijd iets doen in de vorm van speciale ‘vluchtelingenhulp’? Boek dan als een van de eersten een kamer!

Bron: The Movement Hotel
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.