Living Village Festival strijkt neer in Dalfsen

The Optimist 19 jun 2019 Samenleving

Het is een typische festivalweek. Vrijdag starten de Happy Spirit Days in Blaricum en vandaag begint het vijfdaagse The Living Village in Dalfsen.

Stichting het Levende Dorp organiseert dit experimentele festival voor de derde keer op rij, en werkt daarmee toe naar het verwezenlijken van een Ecodorp. Met iedere verkochte ticket komt deze realiteit dichterbij.

Vijf dagen staat dit groots opgezette festival in het teken van duurzaamheid, milieu educatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater, gezondheid en gemeenschapsvorming. Er wordt veel volk verwacht; in totaal zijn er maximaal 3.500 kaarten beschikbaar.

The Living Village is meer dan een festival. Het is een beweging. Van over de hele wereld komt een bonte verzameling ‘creatives’ bij elkaar. Van duurzame ondernemers tot sufi-swirlers, van inheemse stamhoofden tot underground vuurartiesten, kunstenaars, muzikanten, groen-mensen, yogi’s en innovatieve ontwikkelaars. Ze nemen je mee op reis en laten zien hoe een wonderlijke, gezonde, eerlijke en duurzame wereld eruit kan zien.

Living Village is een gemoedelijk dorp. Het prachtige terrein aan de rivier de Vecht is overzichtelijk. Door verdiepende workshops voel je je gauw verbonden met medebezoekers. Met een vrolijk en educatief kinderprogramma met bewegingstheater, workshops zaadbommen en natuurlijke tandpasta maken is het een echt familiefestival. De muziek stopt op tijd en de eerste yoga sessies beginnen om 8 uur ’s ochtends. De biologische foodtrucks helpen je aan je fruit juice in de ochtend. The Village Garden is een unieke plek in het dorp. Tijdens de vorige edities van het festival is hier in workshopvorm een voedselbosje aangelegd. Het overstijgt het tijdelijke festival karakter, en laat zien hoe samenwerking een stukje groen kan omtoveren tot florerend voedselbos.

Tijdens het festival wordt kennis gedeeld rondom duurzame energie, voedselbossen, biodiversiteit, ‘ontspullen’, circulaire economie, leven zonder afval, bio-based bouwen en tiny house ervaringen. Bezoekers krijgen concrete handvatten om een duurzame verandering te maken. Eco- leefgemeenschappen uit Nederland laten zien hoe je ‘samenvoorzienend’ kan leven. Interactieve workshops rondom sociocratische besluitvorming en geweldloze communicatie geven heldere methodes die je direct kan toepassen in groepsprojecten.

Ook jongeren leveren een actieve bijdrage in meerdere van de 160 interactieve workshops.

Er is een plek voor ‘Open Space’: bezoekers kunnen hun kennis en ervaringen delen met medebezoekers, door zelf een thema op te geven waarover ze in gesprek willen gaan.

In de kidsarea zijn doorlopend activiteiten voor kinderen en hun ouders.

In de theatertent Sjamandada komt kunst tot leven en wordt de grens tussen realiteit en droom opgerekt. Drie vernieuwende muziek – en kunstenaarscollectieven uit Nederland bieden een divers aanbod. Kortom, er valt vanaf vandaag tot en met zondag genoeg te beleven in Dalfsen.

Tickets en meer info: www.livingvillage.nl.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie