Leunen op de wijsheid van de zwerm

The Optimist 16 feb 2024 Samenleving

Met Society 4.0 schenkt hoogleraar strategisch leiderschap Bob de Wit een visie op een glorieuze toekomst. Zijn bestemming heeft inmiddels een zwerm van duizenden burgers verzameld. Allemaal geloven ze in een meer regionaal georganiseerde samenleving, van onderop bestuurd. Op zondag 3 maart kun je in gesprek met de visionair, die door Paravisie werd verkozen tot spiritueel inspirator van 2023.

Gezamenlijke intuïtie

Het aanlokkelijk perspectief kan binnen tien jaar werkelijkheid zijn, zegt ook schrijver Paul van Schaik, die de spirituele ontwikkeling van de mens naar Society 4.0 begeleidt. ‘Als we allemaal dezelfde bestemming voor ogen hebben, wordt de wijsheid van de zwerm actief. Onze gezamenlijke intuïtie brengt dan een ontwaakte samenleving voort.’

Host van het evenement is leiderschapscoach Simone Beerepoot van Nomads of Change. Intentie is om een socratisch gesprek te voeren, waarbij de inbreng van het publiek wordt meegenomen om een gemeenschappelijk beeld van de toekomst te schetsen.

Technologie

Katalysator is de snel groeiende technische vooruitgang. Veel routinematige banen zullen hierdoor binnen afzienbare tijd worden vervangen. Maar ook accountants, advocaten en artsen worden straks overbodig. Zo komen fundamentele vragen op als: ‘Wie zijn wij en waarom zijn we hier?’ en ‘Wat houdt het in om mens te zijn?’. Maar vooral: is het mogelijk om tot een vloeiende zwerm samenleving van autonome individuen te komen, verbonden en versterkt door geavanceerde technologie?

Event: in gesprek met visionair Bob de Wit

  • Waar: Earthsmiles Huis,  Zuiderhavenweg 6, 4004 JJ Tiel
  • Wanneer: zondag 3 maart
  • Tijden: inloop 11:00 uur; aanvang 12:00 uur; einde 16:00 uur
  • Kosten: ticket voor 1 persoon: € 17,- incl. BTW, te koop via deze link (Go-Tickets)
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie