Lekker goedkoop wonen? Hier moet je zijn!

The Optimist 8 feb 2018 Samenleving

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft vandaag cijfers vrijgegeven over de staat van de Nederlandse woningmarkt. Daaruit blijkt dat de goedkoopste woningen buiten de Randstad in de provincies Groningen en Limburg staan. Kijk je mee naar de leukste huizen in de goedkoopste gemeentes?

De Marne

De Marne is een gemeente van Groningen. Het is gelegen aan de noordkust vlak onder Schiermonnikoog. De gemeente ligt op ongeveer 25 kilometer van de stad Groningen. Dat is grofweg de afstand tussen Amsterdam en Purmerend. Huizen kosten hier gemiddeld 152.106 euro. Maar ook voor veel minder is er al een leuk optrekje te vinden. Wat te denken van dit huis?

Voor 125.000 euro koop je een historisch pand met vijf kamers op een perceel van meer dan duizend vierkante meter!

Oldambt

Ook Oldambt ligt in Groningen. Het licht op ongeveer veertig kilometer ten oosten van de stad Groningen en op ongeveer vijftien kilometer van de Duitse grens. Het gebied is omgeven door water en natuurgebieden. Hierdoor is het vooral geschikt voor mensen die van het buitenleven houden. Een huis kost hier gemiddeld 151.636 euro. Maar voor iets meer koop je dit huis op een gigantisch perceel van bijna 3500 vierkante meter  in Finsterwolde, een van de dorpen die bij de gemeente Oldambt horen.

Heerlen

Heerlen ligt in het zuiden van Limburg en wordt omringt door prachtige steden en gebieden. Maastricht ligt op 25 kilometer afstand, maar ook de leuke dorpjes Valkenburg en Gulpen liggen vlakbij. De regio met zijn glooiende heuvels is een genot voor wielrenners en wandelaars. Een gemiddeld huis kost hier 150.459 euro. Maar voor net geen 130.000 heb je dit leuke huis vlakbij Kasteel Hoensbroek.

Pekela

Pekela is de fusiegemeente van oud- en nieuw Pekela. Door zijn inwoners wordt deze fusie-gemeente nog steeds wel eens liefhebbend Olle Pekel genoemd. Hoewel de naam bijna synoniem is geworden voor dorpsheid in Groningen, hebben de dorpjes al heel wat beroemdheden voortgebracht. De verzetsstrijder Freerk Walters, PvdA-politicus Bé Stam en voetballer Gerard Wiekens kwamen hier allemaal vandaan. Ken je de de Ro-d-Ys nog? Ook uit Pekela. Een gemiddeld huis kost hier 150.431. Daar koop je bijvoorbeeld dit prachtige historisch pand voor.

Delfzijl

Delfzijl is de enige Nederlandse gemeente waar de gemiddelde woningprijs nog onder de 150.000 euro ligt. Een huis kost daar namelijk gemiddeld 140.643 euro. Maar het kan voor nog minder. Deze vrijstaande jaren ’30 woning kost net iets meer dan een ton. Deze lage prijzen kunnen worden verklaard door de bevingsschade als gevolg van de gaswinning. Toch blijft Delfzijl een leuke plek om te wonen. Beleggers kopen op dit moment de huizen voor een prikkie op, omdat zij verwachten dat het gebied op korte termijn weer zal aantrekken. Er is in elk geval genoeg te doen hier. Beroemde molen De Eendracht, het Muzeeaquarium en het leuke vissersdorpje Termunten liggen allemaal in deze gemeente.

Lees ook in de Daily:
Dit groene plan zorgt voor vruchten én binding
Waarom je elke maand iets nieuws moet proberen? Wij vertellen het

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie