Leer een nieuwe vaardigheid met maar één uur per dag

The Optimist 17 jan 2017 Samenleving

We hebben er allemaal wel van gehoord, de bekende “10.000-uur-regel” van de journalist en auteur Malcolm Gladwell. Deze regel stelt dat het zo’n 10.000 uur kost om een nieuwe vaardigheid te beheersen. Hoe veelbelovend dit ook klinkt, voor de meeste mensen is deze manier te tijdrovend om zelfs maar te proberen.

Door de levens en gewoontes van succesvolle leiders en ondernemers te bestuderen, heeft Michael Simmons, co-founder van Empact en autheur, een nieuwe manier gevonden. Zijn manier is minder tijdrovend, maar net zo effectief. Simmons noemt het de “5-uur-regel”. Deze aanpak geeft resultaat simpelweg omdat het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden zo een gewoonte wordt.

Hoe kunnen we deze 5-uur-regel toepassen op ons eigen leven?

1. Oefen bedachtzaamheid

Sommige van de meest succesvolle mensen nemen iedere dag de tijd om te mediteren of een andere activiteit die helpt om hun hersenen rust te geven. Om bewuster en productiever te worden en ons te helpen een vaardigheid te verbeteren, zouden we iedere dag een paar minuten moeten nemen om onze hersenen voor te bereiden.

2. Lees

Lezen is een rustgevende activiteit die helpt om onze gedachten uit te schakelen. Ook kan lezen helpen om vaardigheden te ontwikkelen.

3. Vind balans

Zoals veel succesvolle mensen zullen zeggen, komt succes niet door hard werken, maar door productief werken. Zij hebben geleerd om een goede balans te vinden tussen hun werk en privéleven en laten hun werk niet in de weg staan van andere belangrijke dingen in het leven.

Bron: Lifehack
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie