Langste sponsorloop van Nederland voor onderzoek kinderkanker

The Optimist 22 mrt 2023 Gezondheid

Jeroen van Veen verloor zijn vierjarige zoontje aan een hersentumor. Vanaf 24 maart gaat hij een jaar lang elke dag hardlopen om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum, voor kinderoncologie.

Als hij slechts één jaar oud is wordt er hersenkanker bij Kasper ontdekt. Dit zet het leven van het hele gezin op z’n kop. In zijn boek Kasper, achtbaan op losse schroeven vertelt Jeroen van Veen over het ziekteproces van zijn zoon. Op vierjarige leeftijd overlijdt Kasper aan de gevolgen van de agressieve hersentumor. Van Veen omschrijft de behandelperiode als ‘een aaneenschakeling van extreme onzekerheden en bizarre geluksmomenten. Momenten die laten zien hoe breekbaar, maar vooral ook hoe mooi en bijzonder het leven elke dag kan zijn.’

Langste Nederlandse sponsorloop

Vanaf 24 maart start Van Veen de langste sponsorloop van Nederland. Om aandacht te vragen voor zijn sponsorloop doet hij in bijna alle provincies mee aan hardloopwedstrijden, een jaar lang. Daarbij haalt hij een deel van de donaties zelf al rennend op. De laatste run van zijn sponsorloop is precies een jaar later tijdens ‘De Zestig van Texel’.

Van Veen benadert zelf de organisaties van de wedstrijden, met de vraag of zij willen doneren aan Het Prinses Máxima Centrum. De inzameling gaat naar onderzoek naar kinderkanker. Dit is hard nodig, want van de zeshonderd kinderen die jaarlijks gediagnosticeerd worden met kinderkanker sterft één op de vier. Het aantal kinderen dat na de diagnose hersentumor – de diagnose van Kasper – nog lang leeft, is minder dan één.

Donaties

‘Ondanks zijn korte leven heeft hij mij geleerd om positief te zijn,’ vertelt Van Veen, ‘en als het ook maar even kan, anderen met veel lol, energie en levensvreugde te steunen. Het bracht mij tot het starten van de langste sponsorloop van Nederland.’ Van Veen legt zijn missie vast op Instagram en TikTok. Via zijn actiepagina kunnen mensen online een donatie doen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie