Kunst als middel tegen stroperij

The Optimist 24 nov 2020 Natuur & Milieu

Stroperij is een probleem waar geen eind aan lijkt te komen. Daarom is de non-profit Snares to Wares opgezet. Zij pakken met kunst het probleem aan bij de bron. 

Rond stropers is, terecht, een slecht beeld ontstaan. Toch moet je niet vergeten waar hun gedrag vandaan komt. In veel gevallen is het een noodzakelijk kwaad om lokale families van een inkomen te voorzien. Tutilo Mudumbu en Robert Montgomery zagen een simpele oplossing: geef de bevolking een nieuwe inkomstbron in plaats van stropen.

Concreet spoort Snares to Wares de lokale Ugandese bevolking aan om kunstwerken te maken van strikken die in het Murchison Falls National Park gevonden zijn. Op dit moment maken meer dan zeshonderd kunstenaars ongeveer 800 beelden per maand. Niet alleen op kunstzinnig gebied helpt het initiatief. Ook sponsort het excursies naar het wildpark, zodat de kunstenaars meer kunnen leren over de dieren.

Gelukkig kan de natuur ook zelf goed met stroperij omgaan. Daarover lees je meer in de Daily Neushoornbeschermers in actie.

Bron: National Geographic
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie