De kracht van de natuur kan onze steden verbeteren

The Optimist 13 feb 2017 Natuur & Milieu

Mensen voelen zich vaak gelukkiger, gezonder en socialer wanneer ze zich in de natuur begeven. Hun cognitieve vaardigheden gaan omhoog en het stressniveau gaat naar beneden. Maar veel mensen wonen in de stad, terwijl de natuur zich vooral daarbuiten bevindt.

Volgens Timothy Beatley, professor aan de Universiteit van Virginia, zou natuur eigenlijk overal te vinden moeten zijn, en zeker ook in de steden. In zijn boek Handbook of Biophilic City Planning & Design brengt Beatley alle gevestigde wetenschap, onderzoeken en designpraktijken samen om zo te laten zien hoe we de natuur naar onze steden kunnen brengen.

Ongeveer 54 procent van de wereldbevolking leeft in de stad. En terwijl deze verstedelijking toeneemt, ligt ons de taak om onze steden rijk aan ecologie te maken. We moeten volgens Beatley de kracht van de natuur gebruiken om het stedelijk leven te verbeteren. In zijn boek schrijft hij over de vele manieren waarop er in steden ruimte voor natuur kan worden gemaakt en hoe mensen in de stad in contact kunnen komen met deze stadsnatuur.

Beatley eindigt zijn boek met een boodschap dat het streven naar “biofilische steden” zich verder zal moeten ontwikkelen om een “juiste biofilie” te verkrijgen waar iedereen baat bij heeft. En aangezien vele studies laten zien dat toegang tot de natuur de levens van mensen kan verbeteren en verlengen, is het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot deze geneeskrachtige voordelen van de natuur.

Bron: The Dirt
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie