Korting ontvangen in ruil voor afval

The Optimist 28 jul 2017 Natuur & Milieu

Het klinkt als de ultieme win-win: je levert je afval in en je wordt ervoor beloond met klinkende korting bij tal van winkels. In Amsterdam is zo’n initiatief gestart onder de naam ‘WASTED’ en mensen raken er enthousiast voor.

Het initiatief WASTED laat mensen afval scheiden in ruil voor korting. Wie zich online aanmeldt voor WASTED, ontvangt een startpakket met 12 afvalzakken, waarmee plastic, papier, glas of textiel gescheiden kan worden weggegooid. Bij het wegwerpen scant de gebruiker met zijn mobiele telefoon een QR-code op de container. Na het scannen wordt gevraagd om een foto te uploaden van de volle zak. Voor iedere ingeleverde zak worden munten uitgekeerd, die op de site van WASTED worden ingeruild voor kortingen op producten en diensten. Voor de levering daarvan kunnen bedrijven zich aanmelden als Rewarder. Inmiddels is via WASTED ruim 1200 kilo Amsterdams plastic opgehaald en hebben meer dan 1100 mensen deelgenomen.

WASTED is een onafhankelijk project van CITIES Foundation, een organisatie gebaseerd in Amsterdam, die zich volledig richt op actie-onderzoek, sociale verandering, maatschappelijke betrokkenheid en het initiëren van specifieke oplossingen op lokaal vlak voor mondiale stedelijke problematiek. Ze stellen bewoners van grote steden in staat om het initiatief te nemen op het gebied van duurzame ontwikkeling, waardoor deze kleinschalige initiatieven op kunnen starten met impact op wereldwijde problematiek.

Bron: Wasted
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.