Kom naar het Medisch Dossier Café

The Optimist 19 apr 2019 Zingeving

Het Medisch Dossier Café opent dinsdagavond 11 juni voor het eerst zijn deuren. Het Café vind plaats in De Charlottehoeve aan de Biltseweg 39 in Soest. Deze avond biedt je een vernieuwende blik op vitaliteit. Cindy de Waard en Maarten Klatte gaan de avond leiden en hun expertise gebruiken om nieuwe inzichten te geven.

Farmaceutisch wetenschapper en natuurgeneeskundige Cindy de Waard

De eerste spreker is farmaceutisch wetenschapper en natuurgeneeskundige Cindy de Waard. Zij houdt een pleidooi voor een goede start van het leven van een kind. De eerste duizend dagen, oftewel negen maanden zwangerschap en de eerste twee levensjaren, zijn cruciaal voor een gezond leven. Hoe krijgt een kind de best mogelijke start en wat doe je als het onverwacht anders loopt? Een van de sleutels voor een gezond kind is een gezond darmstelsel. Hoe zorg je daarvoor als ouder? De Waard geeft tips uit haar boek, ‘Zwanger, baby, boefje’. Met haar frisse blik helpt ze om te zorgen dat je als ouder goed in staat bent de ontwikkeling van je baby tot peuter zo gezond mogelijk te maken.

Leefstijlarts Maarten Klatte

De tweede spreker Maarten Klatte, arts voor leefstijlgeneeskunde, geeft praktische handvatten voor een optimale genetische expressie voor zowel ouder als kind. Klatte benoemt factoren voor welzijn en vitaliteit: voeding, beweging, ontspanning en verbinding. Deze leefstijlfactoren mogen minder concreet zijn, maar zijn des te belangrijker. Klatte legt daarbij uit hoe je vorm geeft aan de leefstijlfactoren. Aan de hand van oefeningen en voorbeelden uit de praktijk ontdek je dat wat je voelt en denkt niet neutraal is. Het beïnvloedt je lichaam en je stemming.

Koop snel je kaarten!

De avond start om 19:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Voor meer informatie en kaarten kunt op de website terecht. Kom ook naar deze avond vol kennis, oefening en inspiratie met de auteurs van het Medisch Dossier!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie