Knuffels met handicap helpen zieke kinderen

The Optimist 1 mei 2023 Gezondheid

De Britse Nick Hardman verkoopt op maat gemaakte knuffels voor kinderen met langdurige ziekten. Deze knuffels kunnen kinderen helpen hun behandeling beter te begrijpen.

Het is voor volwassenen al beangstigend om gediagnostiseerd te worden met een ernstige ziekte, maar dit is al helemaal zo voor kinderen. Daarbij kan het moeilijk uit te leggen zijn aan een kind wat er precies met zijn lichaam aan de hand is.

Teddy Hospital

Om langdurig zieke kinderen een hart onder de riem te steken, is Nick Hardman hobbymatig gestart met de 3D speelgoedwinkel Teddy Hospital. Wat voor hem als hobby begon, is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming die volledig voldoet aan de EU-speelgoedveiligheidswetten.

Maar, zegt Nick, hij doet het niet voor het geld. ‘Het is niet écht een bedrijf, omdat ik het niet doe om geld te verdienen. Ik doe het omdat het kinderen helpt. Ik wist niet dat mensen dit soort speelgoed nodig hadden.’

Nick begon tijdens de coronacrisis als hobby met het 3D printen van onderdelen om de speciale knuffels te maken. Inmiddels heeft hij er meer dan 2300 over de hele wereld verscheept. Beertjes met prothesen, de littekens van hun harttransplantatie, of een insulinepomp; elk knuffeldier is op maat gemaakt voor een kind dat met een ziekte kampt.

Een maatje in zware tijden

Omdat de kinderen een vriendje hebben dat hetzelfde ‘doormaakt’ als zij, bieden deze knuffels hen steun. Daarnaast kan het ook een hulpmiddel zijn om medische ingrepen en hulpmiddelen beter bespreekbaar en begrijpelijk te maken.

Ouders of verzorgers kunnen de knuffels via een online formulier of een Etsy-winkel aanvragen. Om families die zich de knuffels niet kunnen veroorloven te steunen, is er een fundraiser.

Bron: Good Good Good
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie