Jongereninitiatief is een lopend vuurtje

The Optimist 9 apr 2021 Gezondheid

Je hoort er steeds vaker over: Nederlandse jongeren lijden onder de coronalockdown. Door lange wachtrijen bij de jeugdzorg kunnen ze ook daar hun heil niet vinden. Meer dan duizend coaches komen daarom in actie.

Het begon allemaal met een sociale media post van Nicki van Heugten: ‘Het kan toch niet waar zijn dat we in een land met zoveel coaches, leraren, orthopedisch begeleiders en andere deskundigen zijn en niks zouden kunnen doen?’ Dat had ze goed gezien. De post leidde tot het tot stand komen van samenvoordejongeren.com. Via de website stelden na vijf dagen 1100 coaches zich beschikbaar voor een wandeling met jongeren.

Het idee achter de wandelingen is dat de coaches een onvoorwaardelijk luisterend oor bieden. De jongere in kwestie geeft zelf aan met welk tempo en op welke manier het contact met de coach wordt gelegd. Er is volgens Van Heugten al flink wat afgewandeld, met alleen maar positieve ervaringen als gevolg. Ken jij iemand die een wandeling kan gebruiken? Ze kunnen hier contact zoeken met een van de coaches.

Niet alleen de jeugd kan in deze moeilijke tijden wat extra hulp gebruiken. Daarom kwam Lisette Reuvers met de zogenaamde Ouderentelefoon. Je leest er hier meer over.

Bron: Goednieuws.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie