Je echt thuis voelen doe je zo

Abonnementen Service Uitgeverij The Optimist 23 mei 2022 Samenleving

Je eigen huis is de belangrijkste plek in jouw leven. Dat is vooral de afgelopen jaren meer dan ooit duidelijk geworden. Het is dan ook belangrijk dat – oost west, écht thuis best – is. Vooral na een verhuizing of een verbouwing kan het even duren voordat jij je helemaal op je gemak voelt. Daarin speelt je interieur een grote rol maar ook je gevoel van veiligheid. Zorgeloos en veilig wonen is gelukkig makkelijk te regelen. Wij geven je inspiratie dat helpt van je huis een fijn thuis te maken.

Creëer een sterk gevoel van veiligheid

Veiligheid is een essentieel onderdeel van een fijn gevoel in huis. Ken je het nare gevoel dat je bekruipt wanneer je ‘iets’ hoort buiten? Of de zoveelste poging tot inbraak leest? Geef inbrekers geen schijn van kans door te zorgen voor optimale veiligheid in en om huis. Dit doe je gemakkelijk door het installeren van een digitaal alarmsysteem in de woning.

Dankzij een HD-camera met ingebouwde bewegingssensor kun je direct zien wie er voor de deur staat, zelfs wanneer je niet thuis bent. Mocht iemand een poging doen jouw huis in te komen dan gaat direct een hard alarm af. Dit zorgt ervoor dat ongewenste indringers direct het hazenpad kiezen. Met een goed beveiligd huis zit je een stuk lekkerder op je bank en kun je met een gerust hart van huis.

Zorg voor (duurzame) warmte

Niks zo ongemakkelijk als kou of tocht in je huis. Vanwege de milieuproblemen en hoge energiekosten zet je de verwarming liever een graadje lager dan hoger. De meest duurzame, effectieve oplossing voor een aangename warmte in je woning is isoleren. Isolatie maatregelen vragen een relatief lage investering en hoeven niet ingewikkeld te zijn. Denk aan een tochtstrip voor de brievenbus en het dichten van naden & kieren in je huis. Doe ‘s avonds de gordijnen dicht en gebruik bijvoorbeeld radiatorfolie achter je verwarming. Met deze aanpassingen zit je er tijdens koude dagen al snel warmpjes bij. In de zomer is isolatie natuurlijk ideaal om de warmte juist buiten huis te houden.

Geef je interieur een persoonlijke touch

Persoonlijke items maken van een woning joúw huis. Maak een fotokalender voor in het toilet, hang foto’s op aan de muur of gebruik leuke kunstwerken, posters of knutsels van de kinderen. Geef alle objecten die voor jou een persoonlijke betekenis hebben een prominente plek in huis. Wanneer de ruimte is gevuld met dingen waar je een mooie herinnering aan hebt, voel jij je echt thuis in een (nieuw) huis.

Organiseer een housewarming

Een andere manier om je snel thuis te voelen is door vrienden en familie uit te nodigen voor een housewarming. Om je nieuwe of verbouwde huis te laten zien en tegelijk gezelligheid in huis te halen. Dit kun je natuurlijk ook alsnog doen wanneer je er al een tijdje woont. Vind je het idee van een groot feest iets te veel van het goede? Deel het dan op in kortere bezoekjes. Nodig af en toe wat vrienden uit om lekker te komen eten. Of organiseer een filmavond met een paar vrienden. Op die manier ontstaan er nieuwe herinneringen die een gezellige energie toevoegen aan jouw huis.

Last but not least; fleur je woning op door bloemen en planten in huis te halen. Zet een aantal mooie kamerplanten neer in elke ruimte. Een kleurrijk boeket met verschillende soorten bloemen maakt de kamer gelijk een stuk gezelliger. Niet voor niks dat er bij een huisbezichtiging vaak een florissante bos bloemen op tafel staat. Of kies voor een mooi droogboeket, waar je extra lang plezier hebt.

Abonnementen Service Uitgeverij The Optimist

Meer over Abonnementen Service Uitgeverij The Optimist >

Reacties

Geef een reactie