Internationale Yoga Dag

The Optimist 21 jun 2019 Zingeving

Naast het bemiddelen tussen landen wijst de Verenigde Naties ook internationale feestdagen aan en deze vrijdag is daar een van. Het is namelijk Internationale Yoga Dag. Door heel Nederland zijn yoga events georganiseerd. Op de site yoga-dag.nl staat een totaaloverzicht van alle events in Nederland. Voor degenen die deze dag niet kunnen, is er een aantal aantrekkelijke alternatieven.

Happy Spirit Days

De derde editie van de Happy Spirit Days is vandaag en dit weekend. Kaarten zijn nog verkrijgbaar voor degenen die op zoek zijn naar inspiratie. Volg yogalessen die begeleid worden door een harp, een gong of drums. Verder is een meditatiesessie onder begeleiding van Danielle van ’t Schip te volgen op zondag.

Living Village Festival

Dit meerdaagse festival is 19 juni begonnen, maar duurt nog tot en met zondag 23 juni en er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Tientallen artiesten uit verschillende muziekgenres maken hun opwachting. Daarnaast zijn er meditatie- en yogasessies te volgen met als hoogtepunt een les van de Indiase Yogi-meester Vijay Gopala.

Yoga Festival Terschelling

Beleef de kracht van yoga aan zee op het strand van Terschelling. Vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni is er keuze uit zeventig workshops per dag. Het veelzijdige programma biedt voor ieder wat wils, van Hatha yoga tot AcroYoga. Met het rustgevende achtergrondgeluid van de zee is dit de ideale mogelijkheid om ontspannen te genieten.

Yogafestival Utrecht

Het yogafestival in Utrecht beleeft zijn première op 6 juli. In de Metaal Kathedraal zijn er workshops mindfulness, meditatief schrijven en stembevrijding te volgen. Natuurlijk is er een divers aanbod van yogalessen. Start met Sadhana, een kundalini ochtendritueel en sluit de dag af met een Voet en Yoga les.

Heart to Heart Festival

Voor degenen die hun zomer nog even ontspannen willen afsluiten is er het Heart tot Heart Festival. Op 1 september is er een rijk programma met vele yogalessen, workshops en mini masterclasses. Daarnaast is het mogelijk om massages te krijgen, speed coaching te volgen en live painting te bekijken. Na een bruisende dag ga je naar huis met veel inspiratie.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie