Inspiratiecongres over gedragsverandering

The Optimist 29 mrt 2023 Samenleving

De stichting ‘Kleine ingrepen, Mooie gevolgen’ bestaat 10 jaar en heeft tot nu toe ruim 230 (tijdelijk) kwetsbare gezinnen in het Westland een steuntje in de rug gegeven. Op 20 april organiseren zij een inspiratiecongres over gedragsverandering, om zelfredzaamheid van mensen in lastige situaties te bevorderen.

Ander gedrag loont

Dit inspiratiecongres wil de bezoeker kennis op laten doen over het thema, maar wil vooral ook inspireren en verbinden. Het is bedoeld voor professionals, vrijwilligers en geïnteresseerden in het thema. Wethouder Barend Rombout (foto) opent het congres en gaat in op zijn boek Basisfatsoen, Loes Nijskens van KplusV neemt de deelnemers verder mee in de gedragsverandering. Daarna kun je als bezoeker de Marktplaats op en met meer dan 20 organisaties en initiatieven in gesprek. Optimist magazine is ook van de partij.

Inzet voor anderen

Het thema gedragsverandering wordt van meerdere kanten belicht. Wat is het? Wat kun je ermee? Organisator Peter Tangel van de stichting: ‘In die 10 jaar hebben we een schat aan ervaringen opgedaan en – al doende – veel geleerd. Van andere organisaties waar we mee samenwerkten, met aanmelders die bij ons gezinnen voordroegen, bedrijven die belangeloos diensten en producten aanboden, onze vrijwilligers die gedreven, deskundig en met het hart op de goede plek hun vrije tijd inzetten voor anderen. Maar we hebben met elkaar vooral veel geleerd van de ervaringen die we met al die gezinnen hebben meegemaakt.’

Deelnemen

Het congres vindt plaats op 20 april 2023 in het gebouw van Priva, Zijlweg 3 in De Lier. Inloop is vanaf 14.30 uur, het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Daarna is er een borrel om te netwerken en om de standhouders op de Marktplaats te bezoeken. Inschrijven kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar: info@stichtingkimg.nl. Deelnemers krijgen het programmaboekje toegezonden, deelname is gratis en het aantal bezoekers is gelimiteerd tot honderd personen.

Meer informatie over de activiteiten van de stichting: www.stichtingkimg.nl

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie