Innovatieve studenten redden sinaasappelschillen van de prullenbak

The Optimist 15 jul 2020 Economie

De gemiddelde Italiaan zal hier zijn wenkbrauwen bij optrekken: sinaasappelschil gebruiken voor de beroemde Italiaanse likeur in plaats van citroen. Drie Amsterdamse studenten hebben in het kader van hun minor Entrepreneurship een nieuw drankje ontwikkeld: Orangecello.

Per bakfiets halen de jongens sinaasappelschillen op bij verschillende restaurants, deze zouden anders worden weggegooid. Met een dunschiller worden de schillen vervolgens van hun binnenste witte laagje ontdaan, want dit heeft een te bittere smaak voor het drankje.

Vervolgens komen de oranje restjes terecht bij een lokale destilleerderij, waar ze ook het recept voor de Orangecello hebben laten ontwikkelen.

De jongens waren lekker bezig toen de coronacrisis toesloeg en de horeca moest sluiten. Gelukkig was Koningsdag net achter de rug. Met alle sinaasappels die voor de traditionele oranje recepten werden gebruikt, en de schillen die hierbij overbleven, konden de jongens nog een hele tijd teren op hun voorraad.

Bron: AD.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Innovatieve studenten redden sinaasappelschillen van de prullenbak”

  1. Gezondheid. Compliment mooie initiatief. Om even bij de sinaasappel schillen te blijven. RUIK creëert híer mooie geurtjes van voor parfum. Idem koffie afval,rozenknoppen en dennen boom restjes. Wát mij betreft verdienen zij ook een duurzame eervolle vermelding. Groetjes

  2. Tip voor deze ondernemende mensen: AH! Produceert vers sap en dus schillen

Geef een reactie