In India krijg je betaald om naar het toilet te gaan

The Optimist 3 feb 2017 Samenleving

Hoewel een bezoek aan het toilet in de Westerse wereld een gebruikelijke routine is, is het voor veel mensen in India nog steeds een rariteit.

Meer dan 40 miljoen mensen in Indiase steden ontlasten zich in het openbaar en bijna driekwart van de plattelandsbevolking heeft onvoldoende toegang tot sanitaire faciliteiten. Waar wel openbare toiletten beschikbaar zijn, zijn ze in beklagenswaardige staat.

Het stimuleren van toiletgebruik is al lang een prioriteit van de Indiaanse overheid. Openbare ontlasting brengt vele gezond- en veiligheidsproblemen met zich mee. Het kan namelijk leiden tot enteropathie (ziekte van de ingewanden), kindersterfte door diarree en verdubbelt het risico voor vrouwen om verkracht te worden.

Omdat tot dusver alle pogingen om het gebruik van de openbare toiletten te stimuleren zonder succes zijn gebleken, zijn twee dorpen in India, Baytu en Gida, overgestapt op een financiële stimulans. De lokale overheden van de twee dorpen in het Barmerdistrict zijn mensen die regelmatig gebruikmaken van de toiletten gaan belonen met 2500 Rupie (ongeveer €34) per maand.

Bron: qz.com
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie