Humanity Rising Nederland

The Optimist 5 okt 2020 Samenleving

WebTV over wat er wél kan: Humanity Rising Nederland

De wereldwijde beweging voor een betere (post-covid) samenleving, Humanity Rising, heeft sinds twee weken een actieve Nederlandse sectie. Iedere werkdag is er om 20:00u een live web-tv-uitzending van anderhalf uur over hoe het anders kan.

Initiatiefnemer Yolanda Eijgenstein begon het eerste lokale chapter van Humanity Rising. Zij presenteert de gesprekken met gasten die hun visie delen op een betere samenleving. In de eerste week waren onder meer Diederik Gommers, Christian Kromme en Kees Klomp te gast.

De focus ligt op wat er WEL kan tijdens deze ingewikkelde, complexe en uitdagende tijden, lezen we op hun online posts. ‘Juist al die initiatieven en ideeën die tijdens Corona ontstaan zijn of al veel langer beseffen hoe we vastzitten in de door ons zelf gecreëerde systemen, krijgen hier elke dag ruimte om zich te laten horen. Want deze denkers en doeners maken het verschil. We wachten niet op de “overheid”, de “directeur” of “het RIVM”, maar laten zien wat er óók kan.’ Bewijs daarvan is het initiatief van vorige week om mensen vrijwillig mondkapjes te laten dragen onder de hashtag #Mondkappennou.

Humanity Rising Nederland stelt niet tegen de bestaande systemen te zijn, maar wil een optimistisch perspectief bieden om elkaar te helpen. Eijgenstein: ‘Samen vraagstukken van alle kanten bekijken waardoor we een narratief ontwikkelen dat hoop biedt, waardoor nog meer mensen weer durven denken: hè, hè, dat bedoelde ik en dat wil ik!’

Om 20:00u is de live-uitzending te bekijken via Zoom.

Eerdere uitzendingen zijn terug te kijken via YouTube en Facebook.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie