Hoe ziet onze toekomst eruit?

The Optimist 21 nov 2018 Samenleving

Hoe ziet onze toekomst eruit? Is dit een postkapitalistische? Of ook post-nationalistisch? Post-digitaal? Post-mens? Het Compagnietheater Amsterdam en het danscollectief ISH onderzoeken het op 1 december 2018 tijdens het eendaags festival What ISH Post-Capitalism?

De rijkste 1 procent van de wereld bezit inmiddels meer dan de helft van de rijkdom, de aarde is nog sneller opgewarmd dan verwacht en er zijn enorme problemen om de alsmaar groeiende bevolking te kunnen voeden. Hoe pakken we deze ingewikkelde kwesties aan? Het is de tweede editie van een serie evenementen genaamd What ISH? die vooral over thema’s gaan die de stad bezighoudt.

Met discussie, muziek, kunst, installaties, workshops en acts, wordt er gepoogd uiteenlopende perspectieven en ideeën te laten zien. Zo modereert Stichting Nieuwe Helden in de grote zaal The What ISH Post-Capitalism-talk en presenteren voice artists Baaddi, Mandolini en Maask de 4D geluidsinstallatie LISTEN UP!. Ook speelt die avond de Amsterdamse electropop sensatie Chagall, die deze maand tevens headliner was op de Dutch Design Week.

Stichting Nieuwe Helden nodigt daarbij haar gasten en publiek uit om te reageren op de stelling: CAPITALISM WILL NEVER DIE. Wetenschappers, futuristische denkers, kunstenaars, musici, filosofen, changemakers, politici en CEO’s worden uitgenodigd vanuit hun eigen perspectief te reageren in welke vorm ze zich ook maar comfortabel voelen, of het nu gaat om spraak, zang, kunst of beweging.

In maart organiseerde ISH de eerste editie met als thema What ISH Gender? Met 500 gasten was de zaal uitverkocht. Op zaterdag 1 december om 18.30 uur brengen Het Compagnietheater en ISH opnieuw verschillende denkers, kunstenaars en andere creatieve geesten samen om te dromen over mogelijke alternatieven voor de toekomst. Op de avond wordt ook niet geschroomd om de daarbij behorende vragen te formuleren: ‘Heeft het digitale tijdperk de potentie onze ideeën over concepten als arbeid, productie en waarde te veranderen? Kan rijkdom beter verdeeld worden als we anders omgaan met kapitaal en eigendom? En wat is ultieme vrijheid en hoe bereiken we die?’ De avond wordt muzikaal en kritisch afgesloten door verschillende artiesten. Bekijk het volledige programma van What ISH Post-Capitalism.

Hoe ziet volgens jou onze toekomst eruit? Laten we er voorafgaand aan het festival alvast over nadenken.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie