Hoe trouw zijn we? Je leest het in de nieuwe The Optimist

The Optimist 19 dec 2020 Zingeving

Iedereen heeft andere associaties met het begrip ‘trouw’, maar hoe trouw zijn we tegenwoordig nog? Aan regels, aan idealen en aan onszelf? Je leest het vanaf donderdag in de nieuwste editie van The Optimist.

De redactie ging voor nummer 196 van The Optimist op zoek naar antwoord op hoe we optimistisch kunnen blijven in een wereld waarin trouw soms niet te vertrouwen is. De redactieleden zochten het dichtbij henzelf, maar spraken ook diverse mensen die inspirerende en positieve dingen doen in en voor de samenleving.

Trouw zijn

Zo vertelt Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland over padvinders’ trouw. Volgens hem kunnen we trouw en vertrouwen zien als de basis van Scouting. Hij vergelijkt het met de arend die zijn jongen in vol vertrouwen uit hun nest gooit: wanneer de scouts het niet redden, is er altijd een veilige buffer die hen uit de lucht oppikt.
Ook komt de trouw aan het licht van twee vrouwen die zich dagelijks inzetten om de waarde van sociale ondernemingen van Nederland in kaart te brengen, schreef filosoof Govert Derix over zijn persoonlijke beleving van Beethovens Fidelio en kun je lezen over het bedachtzame plan waarmee voormalig journalist en ingenieur Mark van Baal langzaam maar zeker grote oliemaatschappijen van koers laat wijzigen.

…en meer optimisme!

Naast het thema over trouw is er nog meer wat je niet mag missen. Zo lees je over de nieuwste wetenschappelijke inzichten over 5G en straling, het betere alternatief voor Booking.com en een interview met visueel consultant, auteur en spreker Anabella Meijer.

De nieuwe The Optimist ligt vanaf 17 december 2020 bij abonnees op de mat of koop je in de webshop. Ook Optimist worden? Klik hier voor een abonnement dat bij je past!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met