The Optimist
The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.
‘Benader het zetten van koffie op dezelfde manier als je meditatie benadert. Wees volledig in het hier en nu, je aandacht gefocust op wat je nu aan het doen bent en denkt. Je bewust zijn van hoe je koffie maakt, laat je zien hoe je mindful kunt zijn in elk onderdeel van je leven.’ aldus Gloria Chadwick, auteur van Zen Coffee: A Guide to Mindful Meditation.
Ruik de aroma van de koffie terwijl je deze in de koffiefilter doet. Adem de rijke en intense geur in.
Wanneer je het water in je machine schenkt, kijk naar de helderheid van het water, hoor de borrelende geluiden die het maakt. Luister naar de eerste druppels water, terwijl ze sissen in het karaf. Zie de kleur van de koffie.
Kijk naar de stoom die oprijst, hoe deze wervelt in het karaf. Wees je bewust van de etherische natuur van je innerlijk.
Ruik de eerste heerlijke vleug van je koffie terwijl het begint te brouwen. Luister naar het geluid van je koffieapparaat terwijl het je koffie aan het zetten is.
Wanneer de koffie klaar is, laat het even staan om de koffie vol op smaak te brengen.
Neem zelf ook een momentje, om de volle smaak van meditatie te verkrijgen.
Bron: New York TimesSchrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Reacties