Hit in China: mini sportschool voor één persoon

The Optimist 18 sep 2017 Gezondheid

In China is er een nieuwe sportbeleving in opkomst: de mini sportschool. Het Chinese bedrijf Misspao lanceerde onlangs een sportschool ter grootte van ongeveer een telefooncel of openbaar toilet. Het kleine 1-persoons sportschooltje is zo succesvol dat het bedrijf plannen heeft om aan het einde van het jaar duizend van dit soort sportschooltjes te verspreiden over de straten van China.

Klein maar groot genoeg

Hoewel de ruimtes om te sporten zeer compact zijn, is er genoeg ruimte voor een loopband, een televisiescherm, een luchtfilter en een handje vol fitnessaccessoires. Niet alleen de kwaliteit van de lucht in de ruimte wordt schoon gehouden, ook de ruimtes worden schoongemaakt en onderhouden door een speciaal onderhoudsteam.

Het reserveren van een mini sportschool

Sportievelingen die een plekje in de minisportschool willen reserveren hoeven niet veel moeite te doen. Om het reserveren makkelijk te maken is er een speciale app ontworpen. Deze app houdt alle reserveringen en betalingen bij. Wanneer iemand een reservering heeft gemaakt ontvangt deze persoon een QR-code. Deze code moet bij de ingang van de sportschool worden gescand. De prijs voor een bezoek aan het sportschooltje bedraagt ongeveer 0,25 dollar per minuut. Dit komt neer op € 12,60 voor een uurtje sporten.

Als we zelf willen ervaren hoe het sporten in zo’n kleine ruimte nou is, moeten we helaas toch echt naar het verre oosten. Er zijn voorlopig geen plannen om het concept buiten China te introduceren. Nu maar hopen dat de duizend mini sportschooltjes van Misspao net zo goed aanslaan als hun eerste ruimte, wie weet kunnen wij dan in de toekomst ook een uurtje sporten in ons eigen privé sportschooltje.

Bron: Spring Wise
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.