(H)eerlijke thuiswerkkoffie

The Optimist 8 dec 2020 Economie

Op zoek naar een duurzaam cadeau voor je collega’s? Wakuli brengt vrolijke pakketten met versgebrande kwaliteitskoffie naar de brievenbus. Iedere koffieboon levert de boer twee tot drie keer meer op dan koffie uit de supermarkt. Zo ontvangen werknemers waardering en heerlijke koffie.

Veel koffieboeren in Tanzania verdienen te weinig vanwege de lange keten van lokale opkopers, tussenhandelaren, wereldbeurzen, importeurs en supermarkten. Dat kan eerlijker, dachten oprichters Lukas Grosfeld en Yorick Bruins. Wakuli gebruikt direct-trade: een manier van handelen waarbij alle overbodige schakels uit de koffieketen worden geschrapt. Dit gaat dus een stap verder dan het bekende fair trade. De boeren die koffie leveren aan Wakuli ontvangen 22 procent van de opbrengst, zo’n 14 procent meer dan gemiddeld. Daarnaast is de koffie versgebrand en van een hoge kwaliteit.

Kleurrijk pakket

Werkgevers kunnen via de kleurige koffiepakketten hun waardering voor de thuiswerkers laten blijken. De vrolijk ingepakte Wakuli-pakketten worden met een persoonlijk kaartje naar de thuiswerkadressen verstuurd. Er is keuze uit verschillende soorten koffie afkomstig uit Peru, Nicaragua of Indonesië, een koffieblend (100 procent Arabica uit Brazilië en Mexico) of een maandelijks variërende New Origin-koffie uit wisselende koffielanden. Ook kunnen de werknemers kiezen of ze bonen, filtermaling, espressomaling of biologisch afbreekbare cups willen ontvangen. En aan de theedrinkers wordt ook gedacht. De pakketten zijn verkrijgbaar vanaf € 9,95.

Kijk voor meer informatie op de website van Wakuli.

Bron: Wakuli
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “(H)eerlijke thuiswerkkoffie”

Geef een reactie