Heeft jouw zelfvertrouwen een boost nodig? Kies dan voor Krav Maga

The Optimist 6 jun 2018 Zingeving

Regelmatig bewegen is erg belangrijk. Je kunt natuurlijk een fietstocht maken of een rondje hardlopen, maar waarom niet eens een lesje Krav Maga volgen? Het kost wel wat inspanning, maar je krijgt er ook echt wat voor terug als je aan Krav Maga doet. Deze sport, afkomstig uit Israël is gericht op zelfverdediging. Weten hoe je jezelf moet verdedigen in tijden van nood is natuurlijk altijd handig, maar daarnaast geeft deze sport je ook het zelfvertrouwen dat je nodig hebt.

In ontwikkeling

Dat sporten je zelfvertrouwen een boost kan geven is niet heel gek. Je lichaam verandert misschien wat, maar daarnaast blijf je ook bezig met het verleggen van grenzen. Zo zet je bijvoorbeeld met hardlopen een persoonlijk record, maar ook Krav Maga daagt je uit om je grenzen te verleggen. Je bent dus volop in ontwikkeling en aan het groeien. Natuurlijk is zo’n Krav Maga best pittig en moet je soms echt even doorbijten, maar het gevoel wat je hierna ervaart is niet te omschrijven. Een beetje alsof je de hele wereld aan kan.

Doorzetten

Opgeven is dus geen optie, je verlegt je grenzen omdat je trainer weet hoe hij jou het beste kan begeleiden. Zo voelt het misschien eerst of iets niet gaat lukken, maar uiteindelijk zie je dat je meer kan dan je in eerste instantie dacht. Dit zorgt er ook voor dat je in andere situaties minder snel zult opgeven.

Een andere houding

Door deze zelfverdedigingssport groeit dus je zelfvertrouwen. Ben je stil en verlegen? Dan zul je merken dat je langzaam uit je schulp zult kruipen. Je houding verandert en ook ga je je anders voelen. Door dit groeiende zelfvertrouwen zul je ook iets anders naar de mensen om je heen uitstralen, waardoor mensen meer respect voor je hebben.

Meer weten over Krav Maga? Lees hier meer en zoek een school bij jou in de buurt.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie