Haastige spoed doet goed

The Optimist 19 jun 2020 Zingeving

Spontane keuzes, niemand kan beweren er nog nooit een gemaakt te hebben. Met een druk op de knop toch die dure schoenen kopen tot spontaan de auto instappen voor een roadtrip. Hoewel haastige spoed zelden goed is, beweert nu een Amerikaanse opiniepeiling het tegendeel.

‘Gelukkig zijn, daarvoor wil ik alles geven’ zoals het lied van de Belgische zanger Raymond van het Groenenwoud gaat. Daar blijkt minder voor nodig te zijn dan dit nummer doet denken. Tweeduizend Amerikanen gingen het internet op om antwoord te geven op een simpele vraag: maakt een spontane keuze je gelukkig? OnePoll, die deze peiling hield voor het bedrijf Cub Cadet, kwam erachter dat mensen die zich als een ‘spontaan persoon’ bestempelen in 40 procent van de gevallen ook zichzelf als gelukkig beschouwde. Bovendien voelde 38 procent zich meer voldaan met hun leven.

Ondanks dit onderzoek hoef je niet een spontaan persoon te zijn om dit soort geluk te voelen. Meer dan 70 procent zei dat ze gelukkiger werden na spontane beslissingen, ook al waren ze dan misschien niet een spontaan persoon van nature. Misschien dus toch eens tijd om een hond te adopteren of te verhuizen naar een vreemd land. Heb jij nou nog een spontane keuze gemaakt de laatste tijd? Of dempt corona een beetje het verlangen naar avontuur? Laat het ons weten in de reacties of via redactie@theoptimist.nl

Bron: The Good News Network
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie