Groener wassen met een lichtgewicht wasmachine

The Optimist 10 aug 2017 Natuur & Milieu

 Je hebt er waarschijnlijk nooit erg in gehad, maar wist je dat er beton in je wasmachine zit? Dit beton zorgt er voor dat de wasmachine tijdens hoge toeren op zijn plek blijft staan. Helaas is beton erg zwaar, dus een wasmachine verhuizen wordt hierdoor een hele onderneming. Ook is beton in een wasmachine niet heel erg duurzaam. Daarom heeft een Britse universiteit nu een duurzame wasmachine ontwikkeld.

Een blok beton in een wasmachine weegt al snel 25 kilogram. Het produceren van zo’n blok beton zorgt voor een uitstoot van CO2. Daarnaast kost het meer brandstof om een wasmachine te vervoeren die zo zwaar is. Tevens is het zwaarder voor degene die de wasmachine moet tillen.

Een team van de universiteit van Nottingham kwam daarom met een duurzame oplossing. Zij ontwikkelden een plastic tank die de plek inneemt van waar normaal het betonnen blok zou zitten. Deze plastic tank weegt leeg slechts drie kilo en kan gevuld worden met water wanneer de machine op zijn plek staat. Het gewicht van het water zorgt er voor dat de machine tijdens het wassen op zijn plek blijft staan. Daarnaast is het vervoeren van de machine een stuk lichter. Het heeft dus ook ergonomische voordelen om dit beton te vervangen.

Deze wasmachine brengt dus vele voordelen met zich mee. Dus ben je nog van plan om een nieuwe wasmachine aan te schaffen in de toekomst? Hou dan zeker de ontwikkelingen van deze groenere wasmachine in de gaten!

Bron: The Guardian
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.