Gratis energie-advies voor huishoudens

The Optimist 17 nov 2022 Samenleving

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het kunnen betalen van hun energierekening. Om hen aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening, worden op 19 november 2022 door heel Nederland openbare bijeenkomsten georganiseerd genaamd ‘Samen de winter door’.

Gratis advies van energie-experts

Belangstellenden kunnen op zaterdag 19 november advies inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. De bijeenkomsten zijn een initiatief van alle energiecoöperaties in Nederland, die voor deze crisis de handen ineenslaan. Energiecoöperaties hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies. De bijeenkomsten vinden allemaal tegelijk lokaal plaats vanaf 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Betrouwbare tips

André Dippell, directeur van coöperatieve energieleverancier om | nieuwe energie: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen en zo een sneeuwbaleffect te creëren.’

Bijeenkomsten ‘Samen de winter door’

Mensen worden tijdens de bijeenkomsten, die plaatsvinden op 90 locaties verspreid over het land, geholpen met tips, uitleg en een gratis informatiepakket. Hiermee kunnen zij hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen. Op deze manier verenigd lokaal zich nationaal om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Meer informatie over de locaties van de bijeenkomsten: www.samendewinterdoor.nu.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie