Goed zichtbaar op de fiets

The Optimist 7 nov 2022 Samenleving

Onder het motto ‘Aan in het donker’ startte eind vorige maand in Nederland een campagne om fietsers te wijzen op het belang van goede verlichting.

Nu het steeds vroeger donker wordt is goede verlichting in het verkeer nog belangrijker. Goede verlichting verkleint de kans op ongelukken met zo’n 20 procent. Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren vaak niet met goede verlichting fietsen.

Samenwerking

De campagne wordt gevoerd in samenwerking met provincies, ANWB, TeamAlert, Fietsersbond, Nationale Politie, RAI Vereniging, Bovag en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Zij ondernemen de komende weken verschillende activiteiten, zoals voorlichting op scholen en een landelijke teldag om te zien hoeveel fietsers hun verlichting op orde hebben.

Fietsen in Dubai

Het aantal mensen dat de (elektrische) fiets pakt, neemt nog altijd toe. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Overheden proberen mensen in het milieuvriendelijke zadel te krijgen door allerlei stimulerende maatregelen. Een opvallend jaarlijks evenement vond afgelopen weekend weer plaats in Dubai. Bijna 35.000 fietsers verzamelden zich zondag voor zonsopgang (en dus met verlichting) in de straten van de metropool voor de ‘Dubai Ride’. Voor deze gelegenheid was de Sheikh Zayedweg, een van de drukste wegen van de stad, afgesloten voor overig verkeer. De fietsers konden over tien rijbanen breed gedurende vijf uren de stad al trappend verkennen. Het leverde een mooi plaatje op.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie