Gezondheidscongres over vitaler leven

The Optimist 10 aug 2022 Gezondheid

Gezond en fit door het leven gaan bepalen we voor een deel zelf. Over dat deel gaat het Gezondheidscongres van The Optimist op 21 september in Driebergen. Het heeft niet voor niets de titel: ‘Vitaler leven, vandaag en morgen’.

Stress en vet?

Al langere tijd krijgen we de vraag of het mogelijk is om een aantal mensen die in het tijdschrift The Optimist in beeld zijn geweest of erin zouden moeten staan op een podium samen te brengen rond het thema ‘vitaliteit’. Dat is eindelijk gelukt. Dr. Arno Engers schreef twee jaar geleden  een artikel over het omgaan met de coronacrisis (‘Omarm het ongemak’, mei/juni 2020) en onlangs een artikel over pijn (‘De pijnvrije mens?’, mei/juni 2022). In dezelfde editie stond ook een interview met dr. Maaike de Vries over haar bestseller ‘Burn baby burn’, waarin ze tips gaf voor vetverbranding. Zij gaat tijdens het Gezondheidscongres nader in op dit onderwerp, vooral in relatie tot de overgang (bij zowel vrouwen als mannen). Arno Engers zal op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten spreken over gezond omgaan met stress en pijn.

Marianne Timmer

De lijst met sprekers houdt niet op bij deze twee. Ook Klaas Koster, onze eerste nationale Vitaloog en ‘precisie-vitaliteit’-specialist Michael Dawkins zijn van de partij. Speciale gastspreker is voormalig topschaatster en Olympisch kampioene Marianne Timmer. Zij timmert tegenwoordig aan de weg met haar bedrijf De Timmerfabriek om mensen fit en vitaal te krijgen. Kinderarts en medisch specialist Inès von Rosenstiel sluit de dag af met een presentatie over ‘integrative medicine’, een holistische aanpak die zij hanteert bij oncologische behandelingen.

Break-outsessies

Tussen de lezingen door is er voldoende ruimte om met elkaar en de sprekers in gesprek te gaan. Bovendien zijn er na de lunchpauze interessante kleine sessies (break-outs) met specifieke onderwerpen, zoals die van Ingrid Zijlmans om je weerbaarheid te vergroten en een introductie over hypnose voor je gezondheid door de kenner op dit gebied: Edwin Selij. Dr. Wendy Lin houdt praktijk door een gratis tongdiagnose aan te bieden volgens de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunst). Aan de hand van deze diagnose kan zij zien waar het in je lichaam aan schort.

Mis het niet!

Het Gezondheidscongres wordt gehouden in cultuur- en congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8 in Driebergen, pal naast het ns-station Driebergen-Zeist. Noteer de datum: woensdag 21 september, van 10u tot 17u. Het is bedoeld voor zowel consumenten als mensen die vanwege hun werk geïnteresseerd zijn in vitaler leven, bijv. HR-functionarissen en ondernemers die hun medewerkers fit willen houden.

Kaarten zijn vanaf nu te koop via onze ticketpartner Go-Tickets (klik hier) en kosten slechts € 49,- (incl. BTW en excl. reserveringskosten). Abonnees van The Optimist krijgen tien euro korting en betalen € 39,- door gebruik te maken van de kortingcode Vitaal. Lunch is niet inbegrepen in de ticketprijs. Op de dag zelf zijn vouchers verkrijgbaar voor een gezond en smakelijk lunchbuffet.

Volg het laatste nieuws over het Gezondheidscongres via onze website.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie