Gespreksavond over klimaatverandering

The Optimist 18 apr 2023 Natuur & Milieu

We kunnen er niet omheen, het klimaat verandert. De vraag is: hoe erg is het en wat kunnen we eraan doen? De meningen hierover zijn nogal verdeeld en op 17 mei 2023 gaan we zien hoe we die met elkaar kunnen verbinden.

Klimaatdialoog

‘Het gesprek met elkaar blijven aangaan is de enige weg voorwaarts’, vindt Brian de Mello, hoofdredacteur van Optimist magazine. ‘We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, maar naar elkaar luisteren en zien waar de gemeenschappelijkheid zit gaat ons meer helpen dan het gesprek weigeren en bij voorbaat de hakken in het zand zetten.’ Samen met Eric van Veluwen, directeur van Antropia, organiseert hij sinds dit jaar gespreksavonden om de dialoog over actuele thema’s te bevorderen.

Crok, Flos en Porro

Op woensdagavond 17 mei staat een ongetwijfeld pittige discussie op het programma. Wetenschapper Marcel Crok, ‘klimaatconfrontealist’ Bart Flos en co-auteur van De Klimaatalmanak Michel Porro gaan met elkaar in gesprek. Hun standpunten staan grotendeels lijnrecht tegenover elkaar. Het gesprek wordt in goede banen geleid door een neutrale gespreksleider die ook vragen uit de zaal voorlegt aan de drie sprekers.

Zorg dat je erbij bent!

De dialoog vindt plaats op 17 mei 2023 in cultuur- en congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, Driebergen. Inloop is vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Daarna is er een borrel tot uiterlijk 22:00 uur om na te praten met de aanwezigen. Toegangskaarten zijn te bestellen via deze link (via onze ticketpartner Go-Tickets). Meer informatie over de sprekers is te vinden op de website van de Optimist.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie