Lage verwachtingen maken gelukkig

The Optimist 20 jan 2021 Zingeving

Misschien was jouw verwachting de Nobelprijs voor de Vrede te ontvangen voor een Facebookpost toch niet helemaal realistisch. Brits onderzoek wijst uit dat lage verwachtingen je gelukkiger maken.

Of het nou het worden van de volgende minister-president is, of het behalen van een gouden medaille op de Olympische Spelen. Het zijn doelen die de meesten van ons niet zullen halen (als we dat al zouden willen). Daarom is het volgens onderzoekers van de University College London hoog tijd om je houding te veranderen. Uit hun onderzoek blijkt dat door lage verwachtingen te koesteren, je sneller tevreden bent en dus ook eerder gelukkig. Het tegenovergestelde is ook waar. Wanneer je te veel van iets verwacht, eindigt dit vaak in tranen. De onderzoekers vertellen dat ze ontdekten dat ons geluk niet afhangt van of alles lukt, maar of het beter ging dan verwacht. En bij een lage verwachting is die kans groter. Door je hoofd erbij te houden en beide benen op de grond te houden, zul je dus al snel een gelukkiger mens worden.

Verwachtingen hebben niet alleen invloed op je geluksgevoel. In de Daily Verwachting van invloed op pijnervaring  lees je hoe een verwachtingsverandering ook pijn de baas kan.

 

Bron: Goednieuws.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie