Gehandicapte haalt zwarte band Taekwondo

The Optimist 13 jul 2017 Gezondheid

Onder het mom van ‘feel good’: De gehandicapte Toby King heeft de zwarte band in Taekwondo gehaald in Florida. De 9-jarige heeft er ondanks een geamputeerd been alles aan gedaan om deze prestatie te leveren.

King’s been werd geamputeerd toen hij slechts één jaar oud was. Dit kwam door de aandoening fibular hemimelia. Na deze amputatie heeft de jongen al 12 kunstbenen gehad. Zijn moeder noemt hem vastberaden, zeker gezien de moeilijke situatie.

King is niet de enige gehandicapte jongere die bewijst dat je alles kunt bereiken zolang je het maar probeert. De 17-jarige Charlotte Brown won in 2015 de bronzen medaille hoogspringen tijdens de State Championship. Brown verloor haar zicht, maar gaf de moed niet op en bedacht toch een manier om de sport te blijven uitoefenen.

Er zijn nog tal van sporters op te noemen die ondanks hun handicap meedoen met de reguliere sporten. Daarnaast zijn ook de paralympische sporten een goed voorbeeld voor de wereld, omdat gehandicapten hierbij laten zien dat ook zij gewoon mensen zijn en een sport kunnen beoefenen.

Bron: GNN
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.