Geen Black Friday maar Green Friday

The Optimist 26 nov 2020 Economie

Winkels bereiden zich massaal voor op Black Friday: een overgewaaid fenomeen vanuit Amerika waarbij producten met enorme kortingen worden verkocht. Steeds meer mensen zetten hun vraagtekens bij deze koopgekte. Stichting Trees for All pleit voor een tegengeluid en introduceert Green Friday.

Met het Green Friday-initiatief wil Trees for All een groen alternatief bieden voor de massaconsumptie op Black Friday. Daarom word je op vrijdag 27 november uitgenodigd om te komen shoppen in het bos. Voor een donatie op deze dag plant de stichting bomen in Oeganda en Nederland. Voor 10 euro kunnen er al twee bomen worden geplant. Op deze manier hoopt de organisatie iets terug te geven aan de aarde, in plaats van alleen maar te nemen.

Landelijk platform

De Green Friday-deals zijn een knipoog naar de kortingen die gegeven worden. De beste deal voor de planeet is een boom. De stichting roept bedrijven op om mee te doen en zo een landelijk platform voor duurzame bedrijven en consumenten te creëren. Onder andere Dille & Kamille, Decathlon en Dante6 doen mee aan Green Friday. Uiteindelijk hoopt de organisatie Black Friday te vervangen door Green Friday, een dag waarop bomen worden geplant en duurzame aankopen worden gedaan.

Wil jij ook een Green Friday-deal kopen? Kijk op de website hoe je dit kunt doen.

Bron: Trees for All
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Geen Black Friday maar Green Friday”

Geef een reactie