GameStop-winnaars helpen een handje

The Optimist 9 feb 2021 Economie

Namen als Shell, Apple en Amazon regeren over de Amerikaanse aandelenmarkt. Of dat was zo. Afgelopen week nam het bedrijf GameStop een onverwachte plaats in tussen deze titanen. Kleine investeerders bleken niet de enigen die hiervan profiteerden. 

Het begon allemaal op het sociale media platform Reddit. Hoewel dit tegenwoordig niet de beste reputatie heeft, wisten een paar slimme investeerders op het platform de aandelen van de videogamewinkel GameStop flink omhoog te duwen. Dit door mede-Redditers aan te sporen grote hoeveelheden van de aandelen te kopen. En met succes: de aandelen stegen met meer dan 235 euro.

In sommige gevallen leverde dit voor individuele beleggers een finke winst op, maar de twintigjarige Hunter Kahn uit Amerika besloot het geld niet helemaal voor zichzelf te houden. Hij gaf meer dan vijftienhonderd euro van zijn winst uit om kinderen in een lokaal ziekenhuis te helpen. Kahn kocht en doneerde met dit geld, in wat hij zelf een bescheiden donatie noemt, een grote hoeveelheid Nintendo Switchspellen en spelcomputers. En niet alleen hij deelde zijn nieuw vergaarde rijkdom. Miljardair Chamath Palihapitya doneerde de bijna 420.000 euro, die hij incasseerde met zijn investering, aan de Barstool Fund. Dit fonds helpt de eigenaren van kleine bedrijven om door de coronacrisis te komen.

Deze aandeelmarktkanjers zijn niet de enigen die een positief verschil maken. Ook jij kunt aandelen gebruiken om je omgeving verder te helpen. Hierover hoor je meer in aflevering #9 van onze Onderstroom podcast #9: Help oliebedrijven de goede richting uit met Follow This.

Bron: Good News Network
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie