Ga 2023 goed van start! + winactie DroomBouwers

The Optimist 26 dec 2022 Zingeving

Ga het nieuwe jaar goed van start met al het moois dat er op je wacht in 2023. Met deze drie evenementen, workshops en programma’s moet dat wel lukken – en met onze winactie maak je zelfs kans om dit jaar nog je dromen wakker te schudden.

4 en 11 januari: Masterclass Levenskunst

De Masterclass Levenskunst van de Vrije Hogeschool start 4 en 11 januari. Deze class is bedoeld voor mensen die over de drempel van de tweede levensfase zijn gegaan (42 en ouder) en voor bijna- of jong-gepensioneerden die zich willen richten op de vraag hoe zij het leven dat voor hen ligt, opnieuw vorm en inhoud willen geven.

Hoe de tweede levensfase door jou ingevuld wordt en hoe deze eruit zal gaan zien, ontstaat niet alleen op het moment dat deze begint. Er is een zinvolle en wijze samenhang met het leven dat achter je ligt en het is er ok de vrucht van.

Voor meer een informatie of een kennismakingsgesprek, kijk op www.vrijehogeschool.nl

26 januari: Een warm bad voor Oud Zeer

Ieder mens loopt in het leven de nodige butsen op; oud zeer, zoals de bekende psychiater Bram Bakker het zo mooi betitelt in zijn nieuwste boek. Vaak heeft onderliggende pijn ook te maken met niet hebben ervaren van connectie, begrip en verbinding, waardoor veel mensen in eenzaamheid lijden en hebben geleden. In onze huidige individualistische samenleving is het terugvinden van een gevoel van samen essentieel. Dit maakt mensen weerbaarder om om te gaan met de pijn van het leven.

In een unieke samenwerking met Bram Bakker en de Balanskliniek, Arjan van Elst en Ronald Becker, is er op 26 januari 2023 een warm bad voor de ziel waarin je je kunt laten verrassen, voeden, bewegen en inspireren. Tijdens het evenement wordt in gesprek gegaan (met Bram) en elkaar over Oud Zeer, er is muziek, poëzie, interactie, beweging, goed gezelschap en lekker eten. Laat je verrassen door deze unieke APK voor de ziel!

Update: 26 januari is uitverkocht, maar er is een extra datum geprikt: zondag 5 februari (15-21u) in Amersfoort.

Klik hier voor meer informatie, tijden en tickets.

Vanaf 12 januari: Het DroomBouwers programma + winactie!

Ben jij klaar om jouw dromen wakker te schudden? Word droombouwer! In samenwerking met DroomBouwers mag The Optimist twee plekken cadeau doen voor het #DroomBouwers programma. En dit is niet zomaar een presentje, maar een programma van drie maanden ter waarde van duizend euro om jouw dromen in actie om te zetten. Dit doe je niet in je eentje, maar met zeven andere deelnemers en een netwerk van DroomBouwers.

‘Stel je een lange tafel voor met verschillende mensen die dromen hebben. Van jong tot oud. Nederlands en uit het buitenland. Met en zonder werk. Van alle komaf, maar met een paar dingen gemeen: ze willen met hun droom aan de slag. En ze inspireren en ondersteunen elkaar op die reis. Of je droom nu groots, eenvoudig, helder of vaag is, alles en iedereen is welkom! Als je maar echt instapt. Dromen bouwen, is dromen doen. DroomBouwers helpen je droom-vaardig te worden.’

Op 12 januari 2023 start de volgende groep DroomBouwers. Wil jij hieraan meedoen? Mail dan vóór woensdag 4 januari 2023 jouw droom naar redactie@theoptimist.nl o.v.v. DroomBouwers. Vermeld in je e-mail waarom jouw droom gerealiseerd moet worden, of je motivatie waarom je die van jou samen met anderen wilt gaan (her)ontdekken. De twee reacties die ons met hun motivatie het meeste raken krijgen een plekje aan de droomtafel. Go!

PS er volgt áltijd een intake-gesprek alvorens iemand wordt ‘toegelaten’ tot het DroomBouwers programma.

Check voor meer informatie www.droombouwers.nu

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie