FriDaily: Zustaina in het zonnetje

The Optimist 22 mrt 2024 Natuur & Milieu

Afgelopen woensdag hadden we Manon van Leeuwen aan de telefoon in de uitzending van Optimist Radio. Ze vertelde over haar bedrijf Zustaina en de crowdfunding actie die het bedrijf startte. Daarnaast is het ook nog eens feest, want vandaag bestaat Zustaina vijf jaar!

Zustaina stelt eco cadeaus samen. Hun motto is goed geven en goed doen: Gifts for Goods om zoveel mogelijk mensen te verleiden vaker te kiezen voor duurzaam. Dat doen ze door bedrijven te helpen bij het samenstellen van groene cadeauboxen voor relaties of hun medewerkers. Ze hopen daardoor mensen te inspireren over te stappen op planeetvriendelijke, plasticvrije en plantaardige producten.

Zustaina Benefit

Recent is Zustaina iets nieuws gestart namelijk Zustaina Benefit. Het bedrijf ontwikkelde een duurzaam online spaarprogramma voor medewerkers van bedrijven. Op dat platform – per bedrijf gepersonaliseerd – kunnen medewerkers punten sparen en inwisselen voor duurzame cadeaus, bonnen of donaties. ‘Het idee is dat bedrijven zo de binding met hun medewerkers versterken en invulling geven aan groene arbeidsvoorwaarden. Voor de wereld is het fijn omdat het mensen enthousiast maakt om duurzaam te leven en werken’, aldus Manon.

Crowd About Now

‘Wij willen in 2030 1 miljoen mensen geïnspireerd hebben met een duurzaam cadeau van Zustaina.’ Om dat te bereiken en om Zustaina Benefit te realiseren hebben ze financiering nodig. Die financiering willen ze uit hun omgeving halen en daarom zijn ze een actie gestart bij Crowd About Now. Met die actie willen ze minimaal 200.000 euro ophalen. Op de site van Crowd About Now kan je een lening verstrekken aan Zustaina. ‘Dat kan al vanaf 500 euro. Het werkt als volgt: leen jij ons een bepaald bedrag, dan krijg je dat vanaf het derde jaar verspreid over 3 jaar terug met een jaarlijkse rente van 4%. De eerste twee jaar betalen we wel rente, maar lossen we nog niet af, dit om onszelf een beetje ruimte te geven Zustaina Benefit uit te bouwen.’

Benieuwd naar de actie? Neem dan een kijkje op de site van Crowd About Now. Als je bij een investering OPTIMIST invoert als opmerking maak je ook nog eens kans op een gratis Optimist Cadeaubox, voor jezelf of voor een ander!

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie