Fipronil-schandaal brengt consument en hobbyboeren bij elkaar

The Optimist 15 aug 2017 Gezondheid

Het fipronil-schandaal zit nog vers in ons geheugen. Inmiddels durven mensen wel weer eieren in de supermarkt te kopen, maar niet iedereen vertrouwt deze supermarkt eieren. Consumenten gaan daarom massaal langs de hobbyboeren om daar hun eieren te halen.

Sinds het schandaal zijn mensen toch een beetje wantrouwig en dat is natuurlijk niet zo raar. De met fipronil besmette eieren kunnen namelijk een acuut gevaar vormen voor de gezondheid. Het gevolg hiervan is dat vele kippen geruimd zijn en eieren teruggehaald moesten worden. Het vertrouwen moet dus weer een beetje terugkomen.

Supermarkten merken dat eieren wel weer meer worden verkocht, maar niet iedereen durft deze eieren al te kopen. Om deze reden wijkt de consument dan ook graag iets van zijn route af om alsnog eieren te halen, maar dan bij de boeren die dit als hobby doen.

De verkoop gaat daar zo hard dat er soms zelfs niet genoeg eieren zijn. Zo is de verkoop bij een boer van 1500 eieren naar 3000 eieren gegaan. Hiermee is de verkoop gewoon verdubbeld. Het vertrouwen naar de wat kleinere boeren is er dus nog en het is mooi om te zien dat het de consument en de hobbyboeren bij elkaar brengt. Ook keert het vertrouwen in de supermarkt eieren langzaam weer terug.

Bron: Omroep Zeeland
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.