Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar

The Optimist 18 jul 2022 Gezondheid

Op zoek naar een duurzame manier om aan je voedsel te komen? Spring deze zomer dan eens op de fiets en maak een tour langs de groenste landwinkels en boerderijverkooppunten bij jou in de buurt.

Met het eten van producten uit jouw streek draag je actief bij aan de biodiversiteit en de lokale ondernemer. Er zijn in Nederland honderden initiatieven waar je als consument duurzame locale groenten, fruit, kaas en vlees kunt kopen. Een organisatie die een gedeelte van deze winkels en verkooppunten op de kaart heeft gezet is Natuur en Milieufederaties. Dit doen zij met fietsroutes in alle provincies.

Fietsroutes

De fietsroutes zijn te vinden op de site GoodFoodClub.nu/fietsroutes. Het doel van de routes is om consumenten te laten kennismaken met alle plekken waar je terecht kunt voor producten. Met iedere fietsroute die is samengesteld, kun je een maaltijd bij elkaar fietsen.

Eerlijke prijs voor de boer

De routes van Natuur en Milieufederaties zijn onderdeel van de GoodFoodClub.nu, een campagne die bijdraagt aan de transitie van de landbouw in Nederland door het promoten van voedsel van aanbieders die op een zo natuurlijk mogelijke manier werken. Zo kies je als consument voor lokale producten die bijdragen aan herstel van de biodiversiteit en zorg je voor een eerlijke prijs voor boeren en telers.

Liggen de fietsroutes niet in de buurt van jouw woonplaats? Neem dan ook eens een kijkje op Fairsy, een online verzamelplek voor stalletjes langs de weg, boerderijwinkels, streekproducten en biologische kwekers. Zo stel je eenvoudig zelf je favoriete route samen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie