Extra voorstelling musical voor jubilerende dragshowbar Lellebel

The Optimist 6 sep 2017 Samenleving

Wat is er mooier dan een droom in vervulling zien gaan? Voor Hans Wijtenburg, uitbater van dragshowbar Lellebel, gebeurt dat dit jaar op grootse wijze. Niet alleen viert zijn café dit jaar het twintigjarig bestaan, ook zijn zelfgeschreven musical komt op de planken. De voorstellingen worden eind oktober opgevoerd. Aanvankelijk stonden er drie voorstellingen op de agenda, die al in juli volledig uitverkocht waren. Gelukkig bleek al snel dat er ook van buiten Amsterdam grote interesse is in de musical.

Dragshowbar Lellebel jubileert

Zoals je in The Optimist nummer 176 al hebt kunnen lezen, viert dragshowbar Lellebel dit jaar zijn twintigjarig jubileum. Het is een bijzonder jaar waarin Hans Wijtenburg samen met zijn klanten en vrienden terugblikt op vele hoogtepunten. Zo ontving hij, als alterego Desiree dello Stiletto, in 2007 een koninklijke onderscheiding. Eerder dit jaar was de Lellebel een van drie genomineerden voor de Jos Brink Oeuvreprijs.

Dromen waarmaken

Hans heeft met de Lellebel Foundation, een stichting opgericht in 2013, nog twee grote dromen. Zo wil hij graag een transgendermuseum oprichten. Zijn andere droom komt nu steeds dichterbij: de uitvoering van zijn zelfgeschreven musical. Na eerdere samenwerking met onder andere travestielounge Mariposa en Transpodium in theaterstukken ontstond de behoefte aan een musical. Dat deze juist dit jaar op de planken komt is extra mooi.

Vrijwilligers slaan de handen ineen

De volledige cast en crew van de musical bestaat uit vrijwilligers. Van de tien spelers, regisseur en productieteam tot de decorbouwers, kostuumontwerpers en alle andere mensen achter de schermen. Het is bonte groep, voornamelijk afkomstig uit de horeca-, travestie- en toneelwereld. De musical is voor iedereen die met een open blik de wereld inkijkt. De hoofdpersoon neemt je mee op zijn eigen ontdekkingsreis in de gevarieerde LHBTIQ wereld. Onderweg word je getrakteerd op originele songs waar de ene keer de humor vanaf spat en je de volgende keer een traantje bij wegpinkt. De eerste drie voorstellingen in het Polanentheater in Amsterdam zijn volledig uitverkocht. Op 23 oktober is er een extra voorstelling in theater de Purmaryn in Purmerend.

Kaarten zijn in dragshowbar Lellebel aan de bar te koop, of koop online tickets voor Lellebel! Een musical van Hans Wijtenburg.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.