Ex-bruidspaar geeft daklozen de tijd van hun leven

The Optimist 17 jul 2017 Samenleving

Wat doe je met alle kosten die zijn gemaakt voor een bruiloft als deze wordt afgeblazen op het laatste moment? Dan nodig je daklozen uit om te komen dineren. Dit besloot Sarah Cummins met instemming van haar ex-verloofde Logan Araujo te doen nadat de bruiloft een week van te voren werd gecanceld.

Cummins had voor ruim 26.000 euro een bruiloft met diner en feest georganiseerd toen het paar besloot om toch niet in het huwelijksbootje te stappen. Dit geld kregen zij echter niet terug. Daarom besloot ze 170 daklozen uit te nodigen omdat ze vond dat ook zij het verdienen om op een plek als deze te mogen zijn.

Niet het bruidspaar maar de bijna-bruid verwelkomde de gasten tijdens het diner. De daklozen, jong en oud, werden hierbij met een bus naar het luxe landgoed van de Ritz Charles gebracht en kregen alles wat op het oorspronkelijke menu stond, inclusief de bruidstaart. De taart werd wel al in de keuken aangesneden. De gasten kregen hierbij het gevoel dat ook zij geliefd waren in deze wereld.

De moeder, tantes en drie van de zeven bruidsmeisjes waren ook bij het diner om Cummins te steunen op deze toch wel moeilijke dag. De bruid moest de week voorafgaand aan het huwelijk iedereen bellen met de mededeling dat de bruiloft niet door ging. Omdat ze het zonde vond om alles weg te gooien, besloot ze dit diner te organiseren. Ook onbekenden droegen hun steentje bij. Zo schonken verschillende mensen en een kleermakerij pakken uit hun eigen kledingkast of voorraad aan daklozen, zodat zij mooi aangekleed aan het feestmaal konden beginnen.

Bron: IndyStar
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.