Elektrische make-over

The Optimist 9 aug 2019 Natuur & Milieu

Nederland telt op dit moment meer dan 45-duizend volledig elektrische auto’s. Door de hoge prijzen zijn deze auto’s slechts beschikbaar voor een klein deel van de bevolking. Om dit probleem te omzeilen, bedacht een slimme Fransman een oplossing die de elektrische auto voor iedereen een stuk dichterbij brengt.

Aymeric Libeau ontwikkelde met zijn start-up Transition-One een technologie waarmee een auto voor slechts 8.500 euro elektrisch kan worden gemaakt. Het gaat hier niet om nieuwe auto’s, maar om het ombouwen van auto’s, aldus de Belgische krant Het Laatste Nieuws. In Nederland zijn eerder van dit soort initiatieven geweest, maar nog niet op de schaal waarop Libeau wil gaan produceren.

Elektrische auto voor iedereen

De overheid probeert de aanschaf van elektrische auto’s al jaren aantrekkelijker te maken met subsidies, maar dit lukt mondjesmaat. Libeau wil het pakket gaan verkopen aan mensen die zich geen nieuwe elektrische auto kunnen veroorloven. Juist deze groep mensen maakt een verschil als ze allemaal elektrisch rijden, omdat zij het overgrote deel van de bevolking vertegenwoordigen.

Elektrisch pakket

Met het elektrische pakket kunnen auto’s zo’n 180 kilometer elektrisch rijden. De installatie van het pakket duurt slechts een dag per auto. Zodra Libeau toestemming van de Franse regering en de EU heeft, neemt hij bestellingen aan. Op termijn hoopt hij vierduizend voertuigen per jaar om te bouwen.

Libeau biedt met Transition-One een elektromotor, een batterijenpakket en met internet verbonden infotainment aan voor oudere modellen van Fiat, Volkswagen, Renault, Peugeot en Citroën. In Frankrijk krijgt zo’n omgebouwde auto zelfs nog subsidie, waardoor het pakket slechts 5.000 euro kost.

Bron: Bloomberg
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met