Eerst Pakistaanse ‘Blijf-van-mijn-lijf-huis’ geopend

The Optimist 28 jun 2017 Samenleving

Pakistan staat niet bekend als het meest vrouwvriendelijke land ter wereld. Regelmatig is er berichtgeving over ernstig misbruik en geweld tegen vrouwen. Nu is gestart met het openen van maar liefst 36 opvangtehuizen voor vrouwen.

De eerste van de 36 centra werd geopend in Multan in de regio Punjab. De volledig door vrouwen gerunde schuilplaats biedt eerste hulp, forensisch onderzoek, medisch onderzoek, revalidatie, posttrauma, counseling en geestelijke gezondheidszorg, evenals juridische bijstand.

Het opzetten van deze instellingen maakt deel uit van de Punjab Protection of Women Against Violence (PPWAV) wet, die in 2016 door hoofdminister Mian Shahbaz Sharif van Punjab is ingesteld. De wetgeving zal naar verwachting een aanzienlijk tegenwicht bieden aan het huiselijk geweld en het landelijke geweld tegen vrouwen.

‘Nu is de situatie veranderd ten opzichte van het verleden, toen vrouwen die naar het politiebureau gingen naar huis werden gestuurd met de mededeling dat ze het geweld maar moesten accepteren, bij gebrek aan wetgeving inzake geweld tegen vrouwen,’ zegt Shaista Bokhari, directeur van de Women’s Right Association.

Het personeelsbestand van het centrum bestaat uit 28 vrouwelijke politieagenten, waaronder 2 inspecteurs, 2 assistent-onderinspecteurs, 3 hoofdagenten en 21 vrouwelijke agenten.

Bron: GoodNews Network
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.