Eenzaamheid onder ouderen aanpakken met de Goedgemutste Breicampagne

The Optimist 5 sep 2017 Gezondheid

Eenzaamheid onder ouderen komt helaas te vaak voor in Nederland. Innocent wil hier verandering in brengen en zet zich daarom voor de twaalfde keer in voor deze doelgroep via de Goedgemutste Breicampagne.

Het smoothie- en sappenmerk Innocent is voor deze campagne op zoek naar creatievelingen die van haken en breien houden. Het is namelijk de bedoeling dat er duizenden mutsjes met de hand gemaakt worden om op de smoothies te plaatsen.

Een campagne tegen eenzaamheid onder ouderen

Zo’n 24 procent van de ouderen voelt zich eenzaam. Dit is veel te veel. Om de ouderen minder eenzaam te maken zorgt het Nationaal Ouderenfonds ervoor dat deze doelgroep weer contacten krijgen. Dit kan bijvoorbeeld via uitjes, etentjes en andere leuke activiteiten. De ouderen komen zo weer in contact met andere mensen en kunnen hierdoor helemaal opbloeien.

Via de Goedgemutste Breicampage wil Innocent aandacht vragen voor eenzame ouderen en geld inzamelen voor het Nationaal Ouderenfonds die zich inzet voor deze doelgroep. Dit doen ze door voor elk verkocht flesje dat een mutsje heeft 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds te schenken. Elk mutsje is dan ook heel erg welkom.

Jij kan helpen

Innocent zet zich al jaren in voor de ouderen. In 11 jaar tijd hebben zij dan ook ruim een half miljoen mutsjes mogen ontvangen van allemaal fanatieke breiers en hakers. Hier zijn zij natuurlijk enorm blij mee. Hou jij ook van breien en haken? Dan kan jij ook je steentje bijdragen!

Dus ben je creatief? Dan zijn jouw mutsjes natuurlijk heel erg welkom. Je hebt gelukkig nog even de tijd om te breien en haken, want opsturen kan nog tot 8 december 2017. En doe jij mee dan liggen de goedgemutste smoothies vanaf februari 2018 in de winkels.

Kijk voor meer informatie op http://www.degoedgemutstebreicampagne.nl/

Bron: De Goedgemutste Breicampagne
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.