Een tweede seizoen voor Nieuws van The Optimist, aflevering 1

The Optimist 5 jan 2023 Samenleving

In deze eerste aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit editie 208 van het optimistische magazine.

Erik trapt het tweede seizoen van de podcastreeks af met het artikel van Sally Tan uit The Optimist no. 208. Zij schreef over Loes Vork die hulp kreeg van haar therapeut. Erik schotelt Brian persoonlijke vragen voor over het vragen van hulp, het effect van therapie en houden van jezelf.

Komt het goed met de wereld?

Ook bespreken de heren het interview met Carla de Ruiter, over haar boek Pionierend leiderschap. Volgens Erik een moeilijk thema, ook vraagt hij zich af of leiderschap inmiddels geen ‘modewoord’ is geworden. Brian vertelt over de essentie van Carla’s verhaal en dat we pioniers nodig hebben om de wereld ten goede te veranderen.

Coronacrisis en Big Pharma

bespreken Erik en Brian het artikel van Maarten Fornerod over professor John Ioannidis. Hierin komen de wetenschap, de coronacrisis en Big Pharma ter sprake. Hoe gaan we hiermee om? En vooral, wat concludeert wetenschapper Ioannidis?

Agenda: 19 januari Dialoog Antropia

Tot slot kondigt Brian een nieuwe reeks evenementen aan van The Optimist. Zo wordt op 19 januari 2023 gestart met Dialoog Antropia. Dit zijn gespreksavonden gekoppeld aan de thema’s van de SGD’s van de VN. Donderdagvond 19 januari staat in het teken van gezondheid en welzijn (SDG 3) met als spreker kinderarts-epidemioloog dr. Patricia Bruining.

Luister de podcast

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je onderaan dit bericht. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie